Biografie

Biografie The Buffoons

Buffoons: Maarten – Gerard – Hilco – Ely – Bob – Bjinse

Midden jaren 60 in de bloeitijd van de Nederpop was de Twentse stad Enschede een broedplaats van popgroepen.
Hieronder ook The Buffoons die met hun close-harmony en repertoire van onder andere The Beach Boys en The Ivy League een enorme schare fans kende.

De populariteit van de The Buffoons bleef niet beperkt tot Oost-Nederland. De groep drong ook door tot de burelen van het toenmalige Bovema, EMI’s Nederlandse vertegenwoordiger, die The Buffoons onmiddellijk een contract aanbood.
Meteen de eerste single getiteld Tomorrow is another day/ My World Fell Down, een zogenaamde dubbele A-kant, werd de eerste nationale hit en bereikte in oktober 1967 de 8e plaats in de Top-40.
Vier maand later scoorde de opvolger It’s The End nog beter en behaalde in mei 1968 de 4e plaats.

Buffoons: Boyd – Jack – Gerard – Hilco – Don -Ely

Met de regelmaat van de klok bleef de groep hierna in de hitlijsten verschijnen met titels als b.v. My Girl Donna, Let It Be Me, Arizona etc.In 1979 zijn de heren met de band gestopt en zijn ze allen hun eigen weg gegaan.

Bijna allen bleven actief gebleven in de muziekwereld.
O.a. Ely en Gerard van Tongeren, mede oprichters van The Buffoons, zijn in 1979 verder gegaan met de band Feeling, later Albatros tot ze in 1990 met veel succes weer onder de naam The New Buffoons zijn verder gegaan. Kort daarna werd het woordje “new” niet meer gebruikt en werd het weer The Buffoons. Op de vele sixties optredens werd de band uitgebreid met oud bandlid Don Biesbroek.

In februari 2003 kreeg Gerard tijdens de Golden Classics on Tour een zwaar Herseninfarct en moest stoppen met optreden.
April 2005 kreeg Ely een hartinfarct en is dat jaar gestopt met optreden. Een paar maanden later is ook Don bij The Buffoons gestopt.
In de band die daarna nog bleef optreden zat, buiten de drummer die in het laatste jaar van de originele Buffoons drummer was, geen originele Buffoon meer.

Op 29 november 2008 traden drie van de originele Buffoons, Hilco Ter Heide, Maarten Assink,  Ely van Tongeren en Bo als vierde man, op verzoek eenmalig op tijdens een onderdeel van de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede.
Op die dag werd het boek “Enschede, de mensen, de stad” gepresenteerd. Hier staan opnamen gemaakt door Buffoons fan Herman

Reacties zijn gesloten.